Testimonials

Haidy van Keeken-Brasdorp (Sales & Office Administration): “Het werken bij Struyk Verwo Aqua bevalt me ontzettend goed en de dagelijks afwisselende werkzaamheden maken mijn baan elke dag weer een uitdaging. Als 1e aanspreekpunt voor relaties, zowel telefonisch als bij binnenkomst op de zaak, is mijn functie toch een heel belangrijk onderdeel binnen dit bedrijf. Dat probeer ik zoveel mogelijk naar behoren te doen. Het feit dat ik in eerste instantie op zoek was naar een baan voor maximaal 24 uur, maar nu voltijd 40 uur werk, zegt denk ik genoeg over met hoeveel plezier ik dit doe.”
 

Sil Rietjens (Medewerker Technische Dienst): “Ik ben de jongste op de afdeling Technische Dienst, maar er wordt even goed naar mijn ideeën geluisterd als naar een ander. Die eigen inbreng, bijvoorbeeld bij mogelijke verbeteringen, vind ik belangrijk. Daarnaast heerst er een goede sfeer onder de collega’s en heb ik gevarieerd werk. Ook door dit soort dingen kom ik met plezier naar mijn werk.”

 

Hans Morees (Medewerker Intern Transport): “Mijn antwoord op de vraag of ik het naar mijn zin heb bij Struyk Verwo Aqua? Dan zeg ik JA. Wanneer ik allereerst kijk naar de pauzes waar we vaak plat gaan van het lachen met elkaar, dan zie je dat dit doorwerkt op de werkvloer voor veel mensen. Als heftruckchauffeur heb ik mijn draai zeker gevonden. Ik heb contact met bijna alle collega’s en chauffeurs op dit bedrijf, dit vind ik zeker een pluspunt in mijn werk. Minpunten… die zijn er natuurlijk ook, maar waar is dat niet? Mijn mening: het gras is niet groener bij de buren.”
 

Interview met Bart vd Waarenburg

Bart van de Waarenburg (57), medewerker Intern Transport, is na een 40-jarige carrière in de bouw, waar hij op 16 jarige leeftijd begon als betontimmerman bij Demonte in Weert en de laatste 28 jaar bij Wilma Skeletbouw werkte, werkzaam bij Struyk Verwo Aqua in Nederweert.

In januari 2012 raakte Bart, door een faillissement, op zijn 55e werkeloos. Er volgde een periode waar Bart geen prettige herinneringen aan heeft. “Je wordt heel onzeker”, zegt Bart, “vraagt je af of je nog ooit werk gaat vinden op die leeftijd” en ook “ik ben alleen maar timmerman” speelt door je hoofd. Ook stelde hij zichzelf vragen zoals: “Wie wil mij nog”, “kom ik ooit nog aan een baan” of “zou ik me moeten gaan omscholen en dan?”. Hij ging dus veel malen en lag geregeld ‘s nachts wakker of werd wakker helemaal bezweet. Nee, dat is voor een mens niet goed, knikt hij met een serieuze blik.

Bart ging in eerste instantie zelf aan de slag en probeerde zelf een baan te vinden. Eigenlijk maakte het hem niet uit wat hij moest gaan doen, als hij maar aan het werk kon gaan. Toch viel het niet mee en ging hij naar een (lokaal) uitzendbureau. “Hier ervaarde ik mijn 2e teleurstelling” zegt hij. Bij binnenkomst werd hij niet ontvangen en moest hij ruim 15 minuten wachten voordat iemand hem te woord stond. Uiteindelijk stelde het gesprek zelf ook niet veel voor en “ze zouden me bellen als er wat voor me was”. Dat telefoontje is uiteindelijk wel gekomen, maar “ik heb een halve dag gewerkt bij een bedrijf in Weert, en dit was het echt niet….”.

Opnieuw werd Bart geconfronteerd met de onzekerheid van het werkeloos zijn en ditmaal vond hij het nog erger. Iedere keer weer moest hij zijn grenzen verleggen, proberen positief te blijven en erop vertrouwen dat het allemaal wel goed zou komen. Op een gegeven moment kreeg hij van een goede kennis het advies om met Start People contact op te nemen. Dat heeft hij gedaan en uiteindelijk met succes!

Het ontvangst en ook het gesprek was totaal anders dan de vorige keer en maakte niet alleen een professionele indruk, het bleek een professioneel bureau te zijn. Al tijdens het intakegesprek werd de naam van Struyk Verwo Aqua Nederweert genoemd. “Bart, jij hoort bij dat bedrijf, en daar ga ik voor zorgen” werd uitgesproken en inderdaad ik ben daar, naar alle tevredenheid, terecht gekomen.

Op de vraag of hij zijn eerste werkdag wil beschrijven vertelt hij enthousiast: “Ik heb me ’s ochtends gemeld bij Ahmed en werd netjes door hem opgevangen. Daarna kreeg ik mijn werkkleding, helm, oordopjes en alle benodigde veiligheidsinstructies en kon ik aan de slag. Tijdens de koffiepauze van 9.45 uur zag ik voor het eerst mijn collega’s en realiseerde ik me dat ik een uitzendkracht was. Eén collega stelde zich voor en de rest keek alleen even op. Het was dan ook een eenzame pauze, waarna ik voor mezelf besloot om een proactieve rol op te pakken en het initiatief te nemen om er bij te gaan horen. Dankzij mijn aanpassingsvermogen, respect, geduld en zeker ook doorzettingsvermogen is het uiteindelijk na een maand of twee/drie gelukt en voelde ik me er helemaal thuis.”

Nadat Bart bij de productie begonnen was, is hij al snel op de heftruck gekomen. Daarna werd hij gevraagd of hij interesse had om op het laboratorium te komen werken, maar hij voelt zich helemaal thuis op “zijn” heftruck, dus daar heeft hij nee op gezegd. Ook in zijn team voelt hij zich helemaal thuis, het is een goed team dat iedere ochtend om kwart over acht een overleg heeft waarbij de belangrijke zaken doorgesproken worden. Bart vindt dit een groot voordeel omdat de mensen van het team elkaar, door deze manier van werken, goed kennen en er dus altijd “voor de bocht gestuurd kan worden”. Door de goede afstemming is eerder bekend  wat er over één of twee weken kan gaan spelen.

Op de vraag waarom het toch nog twee maanden geduurd heeft voordat hij zich op zijn “nieuwe” plek gelukkig voelde, antwoordde Bart: dat hij helemaal niets wist van beton en dat hij zich dit eigen moest maken, maar gelukkig is hij leergierig en nam hij alles wat leesbaar en te maken had met beton mee naar huis om te lezen en daarnaast vraagt hij als hij iets tegenkomt wat hij niet kent of begrijpt aan collega’s. Op deze manier heeft hij zich het vak en de daarbij behorende kennis eigen gemaakt.

Omdat Bart inmiddels bij Struyk Verwo Aqua helemaal “ingeburgerd” is pakt hij ook zaken op. Samen met collega’s kijkt hij waar zaken/procedures makkelijker of handiger uitgevoerd kunnen worden. En omdat Bart graag verantwoording op zich neemt en die ook draagt, kreeg hij na enkele weken al de sleutels en alarmcode zodat hij ‘s ochtends kon openen. Hij moet eerlijk bekennen, dat dit hem ook een heel goed gevoel gaf, het was een bevestiging dat het allemaal goed zou komen en dat ze bij SVA vertrouwen in hem hadden.

Door de inzet en betrokkenheid van Bart is hij een zeer geliefde en populaire collega. Of zoals hij zelf zegt:  ”Ik accepteer mensen zoals ze zijn, kan goed met verschillende karakters omgaan, samenwerken en overleggen en ben een rustig persoon. Daarnaast kom ik mijn afspraken altijd na en stel ik me flexibel op, een uurtje langer werken is voor mij geen enkel probleem.”

Op de vraag wat deze baan hem gebracht heeft zegt Bart: “WERK”. Bart geeft aan dat ex-collega’s tegen hem zeiden dat zij niet aan uitzendwerk begonnen omdat dit toch niets zou brengen, zij hebben nog steeds geen baan en hij is inmiddels in dienst bij Struyk Verwo Aqua. Hij is er dan ook trots op dat hij bij Struyk Verwo Aqua mag werken. Het is een bedrijf waar werknemers betrokken worden bij alle zaken die in het bedrijf spelen en ze behandelen iedereen hetzelfde. Het is echter wel van belang om zelf ook te laten zien wat je kan en je toegevoegde waarde is, want zo maak je het voor jezelf nog leuker en “ik kan inmiddels zeggen dat ik een echte Struyk Verwo Aqua medewerker ben”.

© 2013 STRUYK VERWO AQUA NV | disclaimer | sitemap